Categories
General

Es recorda com cal?

Malgrat ser la major catàstrofe hidrogràfica registrada a la història d’Espanya per la quantitat de morts que va provocar, les riades són un gran desconegut més enllà de Barcelona, o inclús a vegades ho és més enllà del Vallès.

Els propis vallesans han intentat reivindicar la importància del fet i trobem molta quantitat de informació i bibliografia a través de llibres, activitats o exposicions organitzades per entitats públiques o privades que han volgut fer investigació y mantenir el record. Els blogs i pàgines web, com Records de Terrassa o La Nit Tràgica també han intentat ser una eina de difusió de la memòria històrica.

El passat 2012 es va commemorar el 50è aniversari de les riuades, pel qual es van programar un seguit d’actes que van presentar el llavors alcalde, Pere Navarro (PSC) i el regidor de cultura, Amadeu Aguado.

En memòria de les víctimes, especialment per aquelles que no es van trobar, hi ha un monument al Cementiri Municipal de Terrassa amb una escultura de Ferran Bach i Esteve.

Per les víctimes, les que van morir i les que van sobreviure. Perquè no quedin en l’oblit tal com l’estat franquista va oblidar que ells estaven allà. Perquè encara que fos una catàstrofe natural, va ser una tragèdia evitable. Perquè serveixi com a precedent i aprenguem que l’habitatge digne, la seguretat i unes bones condicions de vida són drets universals i haurien d’estar garantits per tothom. 

Per Grup de Treball EM

El grup d'estudiants de Periodisme de la UAB format per Carmen Ibáñez, Oriol Lleonart, Lídia Moreno i Jordi Martín, hem elaborat un reportatge digital multimèdia que recull informació sobre l’impacte i els efectes d’una catàstrofe mediambiental que va sacsejar un país sencer l'any 1962, les Riuades del Vallès. Entrevistes, anàlisi de la informació, memòria històrica, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s